Sportmassage

Sportmassage - actief en herstellend
De sportmassage is een diepere massage dan de ontspanningsmassage en gericht op het onderhoud van de spieren. De massage kan op twee manieren uitgevoerd worden: activerend en sederend.
Bij een activerende massage worden de spieren opgewarmd en klaargemaakt voor inspanning. Dit wordt vaak gedaan voor aanvang van sporten of zware lichamelijke inspanning. De massage is echter nooit een vervanging voor een goede warming-up. De massage helpt wel bij het ‘wakker maken’ van de spieren door te zorgen voor een verhoogde spierspanning, opwarming en betere doorbloeding.
De sederende massage is meestal na het sporten of zware lichamelijke inspanning, maar kan ook altijd een aantal dagen later gegeven worden. Hierbij wordt de spierspanning verlaagd en afvalstoffen in de spieren afgebroken en afgevoerd. De spieren herstellen sneller en zijn eerder weer klaar voor een volgende inspanning.

De behandeling

Bij de sportmassage overleg ik met u wat het doel is van de massage. Zo kan de sportmassage bijvoorbeeld ook als ‘stevige ontspanningsmassage’ op het hele lichaam worden uitgevoerd. Hierbij kan accent worden gelegd op probleemgebieden.

Er kan ook alleen een deel van het lichaam behandeld worden. Zo kunnen, als voorbeeld, alleen de benen worden behandeld als u onlangs heeft hardgelopen of alleen de armen, schouders en rug na tennis. Hierbij kan de massage ook zittend aan of op de behandeltafel worden uitgevoerd, om de spieren in de juiste ontspannen stand te brengen voor het meest optimale resultaat.

Sportmassage aan huis

Sportmassage aan huis kan geboekt worden per 55 minuten. Indien u een duomassage (2 aaneengesloten behandelingen op hetzelfde adres) wilt, kan dit ook per 30 minuten.
De tarieven vind u op de tarievenpagina. Direct een massage boeken kan via het reserveringsformulier of u kunt contact opnemen via de contactpagina.

Sportmassage

Meer informatie

Sportmassage is niet alleen voor topsporters

Sportmassage is een specialistische massage die een preventieve, maar ook herstellende functie heeft. Sportmassage helpt de spieren los te maken, prestaties te verbeteren en voorkomt blessures. De sportmasseur kan u ook adviseren over de juiste manier van bewegen.

Wat is sportmassage?

Als u uw spieren intensief gebruikt heeft u ook meer ‘onderhoud’ nodig. Een sportmasseur is een specialist die het lichaam van de sporter goed kent en zijn massages daarop afstemt. Tot zijn werk behoort ook het bieden van eerste hulp bij sportongevallen (EHBSO), het intapen van lichaamsdelen voor een wedstrijd of training en onderzoeken of een sporter na een blessure genoeg hersteld is om weer voluit mee te doen.

Wanneer sportmassage?

Sportmassage kan verschillende doelen hebben. Sommige massages zijn bedoeld om prestaties te verbeteren, bijvoorbeeld als een voetballer voor de wedstrijd los gekneed wordt als onderdeel van de warming-up. Andere massages moeten juist herstel bevorderen. Dat kan tijdens een wedstrijd of training zijn, maar ook erna (als onderdeel van een cooling down). Ook bij herstel van blessure hoort soms massage. Vaak is dit dan onderdeel van een grotere (fysiotherapeutische) behandeling.

Sportmassage is niet alleen voor topsporters, al is het niet verwonderlijk dat zij er vaker gebruik van maken. Ook als u recreatief sport is een bezoek aan een sportmasseur geen gek idee. Bij ernstige blessures zal deze u doorsturen naar een (sport)arts of fysiotherapeut, want de sportmasseur is geen (para)medicus.

Sportmassage is gericht op:

  • Het verbeteren van de lichamelijke conditie;
  • Preventie van blessures of herhaling van blessures;
  • Snel herstel na sportactiviteiten;
  • Goede voorbereiding op sportactiviteiten.

 

Effect sportmassage

Wat levert sportmassage precies op? Net als andere massages bevordert het de doorbloeding en stofwisseling, en daarmee de afvoer van afvalstoffen. Ook de positieve werking van een gangbare massage zien we terug bij sportmassage: beter slapen, een positieve mentale toestand, een betere spierspanning.

bron: http://www.massage-gezonde-ontspanning.nl/gezondheid/sportmassage/

Sportmassage aan huis!

Het kan onder andere in Benschop, Breukelen, De Meern, Haarzuilens, Harmelen, Het Zand, Houten, Kamerik, Kockengen, Leidsche Rijn, Linschoten, Loenen, Loenen aan de Vecht, Loenersloot, Maarssen, Maarssenbroek, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Parkwijk, Terwijde, Veldhuizen, Vleuten, Vleuterwijde, Vreeland, Woerden, IJsselstein.